ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim – Ein Karem
Intâlnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agenţiei cu 3 ore inainte de plecare. Decolare din Bucuresti la ora 11:00 cu sosire in aeroportul Ben Gurion – Tel Aviv la ora 13:45. Plecare spre Ein Karem – patria Sf. Ioan Botezatorul unde se viziteaza Biserica si Pestera cu locul Nasterii Sf. Ioan Botezatorul. Izvorul – locul in care a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Transfer la hotel. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA II: Hozeva – Iordan – Ierihon – Marea Moarta – Biserica Sf. Gherasim
Mic dejun. Se va incepe programul cu Mănăstirea Hozeva in care se afla Moaştele Sfântului Ioan Iacob Romanul si Pestera Sf. Ilie Tezviteanu. Raul Sf. Iordan – in care a fost botezat Mantuitorul Isus Hristos, oprire pentru baie si botez simbolic. Plecare spre Ierihon – cel mai vechi oras din lume, unde se vizitează: Aşezământul Românesc, Biserica Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitirii `Carantania`(vedere panoramica). Oprire la Marea Moartă pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Peşterile de la Qumran – vedere generală. Deplasare spre Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan. Optional: Sf. Mormânt – Participare la Sf. Liturghie, plecare la ora 23:30. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA III: Bethlehem – Biserica Nasterii – Manastirea Sf. Sava – Ierusalim – Muntele Sion
Mic dejun. Deplasare spre Biserica Naşterii Domnului, Biserica Sf. Ecaterina, Pestera Fericitului Ieronim, Grota Pruncilor si Manastirea Sf. Teodosie, unde se afla mormantul Sf. Teodosie si ale mamelor urmatorilor Sfinti: Sf. Sava, Sf. Teodosie, Sf. Cosma si Damian. Optional: Biserica Sf. Sava din desertul Iudeii. In Ierusalim se viziteaza Muntele Sion – Foisorul cu `Cina cea de Taina`, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Mormantul Prorocului David. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA IV: Ierusalim – Muntele Maslinilor – Via Dolorosa – Bethlehem
Mic dejun. Deplasare spre Muntele Maslinilor cu oprire la Biserica Sf. Ioan Botezătorul pe Muntele Eleon, Biserica Inaltarii Domnului la cer si Sf. Pelaghia. In continuare se viziteaza Biserica Mormântul Maicii Domnului cu Grota Tradarii, Grădina Gheţimani – locul mult iubit de Domnul, unde obişnuia să se roage şi unde a fost prins, Biserica Natiunilor, Valea Chedronului – vedere generala, unde se poate observa Locul Judecăţii de Apoi şi Poarta de Aur. Se continua cu Biserica Sf. Stefan,unde se afla Pestera si locul in care a fost batut cu pietre. Intrand pe poarta Sf. Stefan, cu emotie in suflet se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. In cetate, deplasare spre Biserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii si locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA V: Eilat – Egipt – Sf Ecaterina
Mic dejun. Deplasare spre Eilat de-a lungul tarmului Marii Moarte, la granitele Israelului cu cele trei tari arabe: Iordania, Arabia Saudita si Egipt (Marea Rosie si Golful Araba). Oprire in Eilat. Optional:Plimbare cu vaporasul cu fundul de sticla, unde puteti admira recifele de corali si viata subacvatica. Tur Panoramic Eilat. Se continua spre Peninsula Sinai.
Cina si cazare Peninsula Sinai.

ZIUA VI: Sinai – Sf. Ecaterina – Ein Sokhna
Mic dejun. Optional: la ora 01.00 (noaptea), ascensiune pe Muntele Sinai unde Moise a primit tablele legii cu cele 10 porunci. Plecare spre Manastirea Sf. Ecaterina care este considerata cea mai veche manastire din lume si este situata la 1.600 metri inaltime. Participare la Slujba si vizitarea Manastirii – de cinci secole se afla la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina – Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Se viziteza muzeul si se asteapta Binecuvantare din partea preotului, primind Inelul de `argint` al Sf. Ecaterina. Deplasare spre Ein Sokhna. Cina si cazare Ein Sokhna.

ZIUA VII: Ein Sokhna – Giza – Sfinx – Cairo
Mic dejun. Vizitarea Mănăstirii Sf. Pavel din sec. V, unde se afla moastele Sf. Pavel Tebeul, Mănăstirea Sf. Antonie din sec. IV si mormântul în care se odihneşte Sf. Antonie cel Mare. Deplasare spre Cairo cu oprire la Mănăstirea Sf. Simeon Pantofarul. Tur panoramic al orasului Cairo cu cele trei piramide ale lui Keops, Kephren, Mycerinus. Se continua vizita cu Sfinxul din Giza si Muzeul Egiptean. Cina si cazare Cairo.

ZIUA VIII: Cairo – Muallaka – El Zeitoun – Croaziera pe Nil
Mic dejun. Deplasare in zona crestina pentru vizita la Biserica El Muallaka – dedicata Fecioarei Maria. Oprire la Biserica Sf. Gheorghe unde se afla temnita, lantul si uneltele de tortura ale Sfantului. Plecare spre Biserica Sf. Serghie şi Vah cu moaştele Sf. Serghie şi Vah şi ale Sf. Bashnouna, la baza căreia se găseşte peştera in care a stat Sf. Familie, Biserica Sf. Fecioare Maria din El Zeitoun. Cină şi cazare Cairo. Optional: Croaziera pe Nil + cina inclusa si program artistic cu specific Egiptean. Cina si cazare Cairo.

ZIUA IX Alexandria – M-rea Sf. Paisie – M-rea Sf. Mina
Mic dejun. Deplasare spre Mănastirea Sf. Paisie cel Mare cu Sf. moaşte, Mănăstirea El Surian,unde se afla copacul Sf. Efrem Sirul şi părticele din mai multe Sf. moaşte, Mănăstirea El Paramous cu moaştele Sf. Maxim şi Dometie, Sf. Moise cel Negru şi ale Sf. Gheorghe.Vizitarea Catedralei Sf. Apostol şi Evanghelist Marcu, unde sunt moaştele si Mormântul Sfantului, moaştele Martirilor din El Fayoum, Ep. Dioscor, oprire lângă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii, Mănăstirea Sf. Mina cu moaştele Sf. Mina şi ale papei Chiril. Cina si cazare Alexandria.

ZIUA X: Alexandria – Cairo – Peninsula Sinai
Mic dejun. Timp liber pentru shopping in Bazarul Khan El Kalily. Plecare spre Manastirea 7 Fete, asezata pe locul unde evreii i-au învins pe Amalekiti, fiind ajutati de rugaciunile lui Moise si Aaron, avand hramul Sf. Moise. Deplasare spre Taba cu oprire in statiunea Dahab. Cina si cazare Dahab.

ZIUA XI: Dahab – Taba – Israel – Bethlehem
Mic dejun. Timp liber pentru baie in piscina sau in Marea Rosie (hotelul fiind pozitionat pe malul Marii Rosii). Deplasare spre punctul de frontera cu Israelul. Continuam drumul spre Bethlehem. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA XII: Samaria – Sebastia – Mormantul lui Lazar
Optional. Deplasare spre Samaria la Fantana lui Iacov – locul in care s-a intalnit Mantuitorul cu femeia Samarianca. Continuare spre Sebastia – locul in care i-a fost taiat capul Sf Ioan Botezatorul si unde a fost inchis, in perioada regelui Irod Antipa. BETANIA – orasul lui Lazar. Vizita la Mormantul lui Lazar si la Biserica cu locul intalnirii Mantuitorului cu surorile lui Lazar, Marta si Maria (40 euro/pers). Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA XIII: Tiberias – Galileea – Muntele Fericirilor – Capernaum
Mic dejun. Se incepe programul cu Tiberias – orasul construit de Irod cel Mare in cinstea Imparatului Tiberiu. Muntele Fericirilor – unde Iisus a rostit frumoasa predică a `Fericirilor`. Tabgha – saturarea celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini, Capernaum – orasul lui Iisus, locul unde Domnul si-a inceput activitatea Sa mesianica. Optional: Croaziera pe Marea Galileii pe urmele Sf. Apostol Petru, unde se va servi pranzul gustand din ` Pestele Sf. Petru` (30 euro/pers.). Oprire la Biserica Ortodoxa cu hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel – Capernaum. Cina si cazare Tiberias/Nazareth.

ZIUA XIV: Cana Galileii – Nazaret – Muntele Tabor – Haifa – Tel Aviv
Mic dejun. Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Vizita la Biserica Sf. Fecioare Maria si la Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Optional: Muntele Tabor – Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca (10 euro/pers). Deplasare spre Haifa, unde se pot admira faimoasele gradini Bahai`s. Plecare spre aeroportul din Tel-Aviv, decolare la 19:40 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 22:35.

Camera Masa Data plecare Nopti Tarif / pers.
Dubla demipensiune 21-11-2017 13 2198 €
Single demipensiune 21-11-2017 13 1398 €

* Tarifele afisate sunt de persoana si nu contin decat serviciile specificate

Servicii incluse

● bilet de avion Bucuresti – Cairo / Tel Aviv – Bucuresti
● transfer aeroport-hotel-aeroport
● 7 nopţi cazare cu demipensiune in Israel – hoteluri de 3 si 4
● 6 nopţi cazare cu demipensiune in Egipt – hoteluri de 3 si 4
● transport cu autocar modern – aer condiţionat
● ghid vorbitor de limba romana
● vizitele la obiectivele turistice specificate în program
● preot insotitor

Servicii neincluse

● băuturile alcoolice şi răcoritoare la mese
● asigurarea medicală (obligatorie)
● excursiile optionale din program

Hoteluri 4*

Locatie: Ierusalim din Israel
Conditii de inscriere

Nota:

– Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
– Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
– Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
– Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
– Serviciile neincluse (taxe, excursiile optionale) se achita la agentie. Excursiile optionale care nu sunt achitate la agentie pot suferi modificari ale tarifului la fata locului.
– Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii. Pentru inscriere se va achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii.
– Tariful este stabilit pentru un numar minim de 25 persoane.

De retinut:
– Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
– Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
– Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
– In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism nu isi asuma responsabilitatea.
– Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
– Orarul de zbor poate fi modificat . Zborul este operat de compania aeriana ELAL/ TAROM. Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Orase plecare:

Bucuresti /